Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Afacerea imobiliara care face concurenta hotelurilor clasice. Apartamentele nevandute sunt inchiriate in regim hotelier

Publicat: 01-04-2012
O noua nisa isi face loc pe piata imobiliara din Romania: apart-hotelurile. Sunt acele locuinte pe care proprietarii nu au reusit sa le vanda, asa ca le inchiriaza cu ziua, la preturi si de doua ori mai mici decat la hotel. Chiar daca cererea a crescut cu 10 procente, nu poate oricine sa plece de acasa ca sa primeasca oameni in gazda. Locuintele trebuie sa fie omologate de Ministerul Turismului.
Alternativa ieftina de pe piata imobiliara: case montate rapid, la doar 40.000 de euro
Numai in Bucuresti exista aproximativ 1.000 de astfel de apartamente si garsoniere de inchiriat in regim hotelier. Unele complet utilate, altele cu minimul necesar. In orice caz, este o afacere de succes, avand in vedere ca se vorbeste despre un grad de ocupare de 70%.

Diana lucreaza la o companie de asigurari din Constanta si are treaba des in Capitala. De data aceasta a venit impreuna cu alti 3 colegi. Stau toti intr-un apartament de 4 camere de pe Magheru, dar se simt ca la hotel.

''Serviciul de camerista este ireprosabil, am fost preluati la venit, vom si preluati in ziua plecarii. Platesc in schimb cam 35 de euro de persoana pe noapte, fata de minum 60 cat ar fi dat la 4 stele. Lucrurile se misca bine si pentru ca proprietarii isi maresc portofoliul de la an la an”, spune Diana.

Si totusi ce fel de oaspeti are Bucurestiul? In partea de nord, unde sunt si centrerele de afaceri, sunt clientii de bussines si pe langa spitale sunt clientii normali.

La Brasov in schimb, turistii sunt de baza. Un dezvoltator a construit un bloc cu gandul sa-l inchirieze pe termen lung, dar pentru ca nu a reusit, l-a facut apart-hotel.

Apartamentele primesc stele de la Ministerul Turismului. Conform standardelor, bucataria trebuie sa fie utilata, intrarea trebuie sa fie separata in dormitoare, iar prosoapele curate.

In acest moment, pentru o garsoniera in Bucuresti, clientii platesc intre 20 si 50 de euro pe noapte. Iar un apartament cu 2 camere se inchiriaza in medie cu 50 de euro. La munte, in schimb, preturile incep de la 10 euro si ajung pana la 80. Tarifele sunt sub cele de la Paris sau Barcelona unde musafirii dau in jur de 70 de euro. Ce-i drept si destinatiile difera.

Sursa: incont.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.