Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Al treilea mall in faliment. Isi va recupera Volksbank banii de la Armonia Braila?

Publicat: 12-12-2011
Centrul comerial Armonia Braila, care a fost inchis in vara anului 2009, a intrat in faliment, potrivit unei decizii luate de Tribunalul Bucuresti la inceputul acestei luni. Mallul a necesitat o investitie de 45 de milioane de euro, dintre care 28 de milioane de euro reprezinta expunerea Volksbank.
Tribunalul Bucuresti a decis pe 2 decembrie intrarea in faliment a companiei Red Project Three, infiintata in anul 2007 si avand obiectiv realizarea centrului comercial Armonia din Braila. Firma intrase in insolventa in noiembrie 2010, la mai bine de un an dupa ce mallul a fost inchis.

Acesta este cel de-al treilea mall din Romania care a intrat in faliment, dupa Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) si City Mall. Ambele au fost vandute prin intermediul Casei de Insolventa Transilvania, primul in schimbul sumei de 30,5 milioane de euro, iar al doilea pentru 17,3 milioane de euro.

Armonia Braila a fost inaugurat in noiembrie 2008, in urma unei investitii de circa 45 milioane de euro si are o suprafata inchiriabila de 37.000 mp. Proiectul a functionat pentru o perioada de doar noua luni, avand chiriasi companii precum Carrefour, Flanco, Sephora, Samsonite si Mondex.

Ulterior, dezvoltatorii au anuntat ca vor sa repozitioneze mallul intr-un parc comercial de tip discount, in care sa fie atrasi retaileri care comercializeaza articole cu preturi reduse. Inaugurarea acestui proiect era conditionata de gasirea chiriasilor si de acceptul bancii finantatoare, Volksbank.

Volksbank Romania are o expunere de 28,3 milioane de euro in acest proiect, potrivit unui raport mai vechi al Casei de Insolventa Transilvania, desemnata administrator judiciar in cazul falimentului Armonia Braila.

Red Project Three face parte din compania Red care mai are in diferite stadii mai multe proiecte imobiliare. Actionarii principali ai companiei sunt fondurile de investitii GED Group din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.

Sursa: Wall-Street

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.