Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Apartamentele cu trei camere din Bucureşti au îngheţat la 78.000 de euro în decembrie şi tendinţa este în continuare de scădere

Publicat: 04-01-2012
Preţurile medii solicitate pentru apartamentele cu trei camere din Bucureşti au scăzut în luna decembrie cu doar 100 de euro, la 78.100 de euro, potrivit indicelui imobiliar realizat de ZF în colaborare cu firma Coldwell Banker Affiliates of Romania, pe baza datelor de pe anuntul.ro.
Luna decembrie a adus mai puţine ediţii pentru publicaţia Anunţul Telefonic, în care sunt tipărite ofertele de pe site, iar în paginile publicate numărul mediu de anunţuri de vânzare a unor apartamente cu trei camere a fost la jumă­tate faţă de lunile de toamnă.
La fel ca pe tot parcursul anului trecut, nu se distinge o direcţie clară nici măcar pentru un cartier dintre cele 20 analizate, fiecare zonă având în 2011 atât luni de scădere, cât şi de creştere.

Per total însă, potrivit indicelui ZF, reducerea de preţ în perioada mai 2011 (de când a fost reluat indexul) - decembrie 2011 a fost de circa 4% sau 3.000 de euro, în timp ce consultanţii vorbesc pentru întregul an de o scădere cuprinsă între 5% şi 10%, care ar putea să se consemneze şi în acest an.

"În piaţa apartamentelor vechi din Bucureşti va mai fi o scădere moderată a preţurilor, de 5-10%, pe toată perioada anului, în lipsa unor evenimente majore, cum ar putea fi şi o infuzie majoră de apartamente executate, care nu a avut loc încă. Cele câteva mii de apartamente de pe site-urile băncilor mai trebuie să scadă la preţ deoarece unele sunt peste nivelul pieţei cu 30%", apreciază Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker.

Despre continuarea trend-ului descendent vorbeşte şi Bogdan Sergentu, directorul departamentului de evaluare şi consultanţă al firmei DTZ Echinox, care apreciază că "luând în calcul instabilitatea pieţelor financiare, costul ridicat al finanţării şi condiţiile recent înăsprite de acordare a creditelor, precum şi ipotezele pesimiste privind zona euro, estimăm că preţurile pentru apartamente pot scădea cu 5-10%".

Nici în ceea ce priveşte apartamentele noi consultanţii nu sunt mai optimişti, motiv pentru care dezvoltatorii nu se încumetă să construiască locuinţe noi deoarece nu ştiu la ce nivel le vor putea vinde în momentul finalizării.

Sursa: Ziarul Financiar

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.