Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Auchan cumpără cu 25 mil. euro fosta platformă de 100 ha a Tractorul Braşov

Publicat: 10-04-2012
Francezii au deschis anul trecut un hipermarket la Electroputere Craiova şi au luat terenuri pe platformele Tricodava şi Grantmetal din Capitală.
stiri imobiliare
Grupul francez Auchan, cu afaceri de 430 mil. euro pe piaţa locală, printr-o reţea de nouă hipermarketuri, şi-a trecut în portofoliu una dintre cele mai importante foste platforme industriale din ţară, Tractorul Braşov, cu o suprafaţă de 100 de hectare, în urma unei tranzacţii de circa 25 mil. euro.

Destinul imobiliar al fostei fabrici a fost pecetluit de acum cinci ani, când AVAS a vândut la licitaţie unui fond de investiţii terenul şi clădirile fără să impună producerea sau asamblarea de tractoare pe acel lot.

În 2007, o firmă parcă apărută de nicăieri, Flavus Investiţii, condusă de doi antreprenori români, a câştigat în urma unei licitaţii terenul fostei fabrici pentru un preţ de 77 mil. euro plus TVA, considerat la acea vreme prea mic de mai mulţi actori din mediul politic, inclusiv de către reprezentanţi ai Comisiei Europene, care au semnalat acest lucru printr-o notă.

Cumpărătorul avea susţinerea unui puternic fond de investiţii britanic, Cheynee Capital, care viza pentru terenul de la Tractorul derularea unui proiect de regenerare urbană, cu birouri, locuinţe şi spaţii comerciale, în urma unei investiţii estimate la 1,5 miliarde de euro.

Criza a schimbat complet aceste planuri, iar preţul, care părea în 2007 "prea mic", este de trei ori mai mare decât cel plătit în prezent de francezii de la Auchan pentru preluarea a circa 100 din cele 124 de hectare de la Tractorul, unde va fi dezvoltat un centru comercial sub brandul Coresi.

"Deşi am fi dorit şi am fi putut, din punct de vedere financiar, să continuăm dezvoltarea proiectului Coresi în cadrul Flavus, investitorii au decis să se retragă din pro­iect şi au dorit cesiunea sa", ex­plică vânzarea Victor Vada­ne­aux, cel care a reprezentat Cheynee Ca­pital atât la achiziţia, cât şi la vânzarea platformei de la Tractorul.

Sursa: Ziarul Financiar

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.