Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Aveti planuri sa va construiti o casa in 2012? Cat costa la inceput de an loturile la 15-20 km de centrul Capitalei

Publicat: 10-01-2012
La patru ani distanta de perioada de boom a imobiliarelor, visul multora dintre bucuresteni de a construi o "casa pe pamant" la marginea orasului pare realizabil, in conditiile in care pe o raza de 15-20 de kilometri de centrul Capitalei pot fi gasite in prezent loturi pentru case cu preturi cuprinse intre 6.000 si 55.000 de euro.
Pentru multe agenţii imobiliare ieri a fost prima zi lucrătoare din an, ocazie cu care pe site-urile de profil au apărut anunţurile noi sau reactualizate cu proprietăţile imobiliare din portofoliu la preţurile "de 2012".
Care sunt primele concluzii? Te­renurile de case din jurul Bucureştiului au preţuri pornind de la 15 euro/metrul pătrat, dar pot sări de 200 de euro/mp în zona de nord.

În aceste condiţii, nordul rămâne zona cu cele mai scumpe proprietăţi imobiliare din Bucureşti datorită intrastructurii mai bune, a aeroporturilor, a pădurilor şi a dezvoltării generale a Capitalei către Otopeni, Snagov sau Buftea, comune în care preţurile sunt chiar şi de cinci-şase ori mai mari decât în Domneşti, Bragadiru, Berceni sau alte localităţi aflate la sud şi vest de Capitală.

Unul dintre cele mai ieftine loturi de casă disponibile pe site-urile cu proprietăţi imobiliare se află în comuna Domneşti, în zona Ciutaci, unde o agenţie imobiliară a scos la vânzare pentru 8.000 de euro un lot de 520 de metri pătraţi, adică ceva mai mult de 15 euro/mp.

În ce constă mai exact acest teren aflat la 15 kilometri de Piaţa Unirii? Ultima porţiune din drumul de acces, circa 500 de metri, este pietruită, iar lotul nu este deocamdată în zona intravilană, "dar face parte din PUG-ul propus spre aprobare, astfel că în scurt timp va fi trecut în intravilan cu destinaţia de locuinţe", spun agenţii imobiliari.

Utilităţile se află la o distanţă de 350 de metri liniari faţă de teren, astfel că la preţul de 8.000 de euro mai pot fi adăugate câteva zeci de mii de euro pentru o eventuală racordare individuală la curent şi gaze. De luat în calcul este şi posibilitatea ca infrastructura din zonă, electrică în primul rând, să fie suprasolicitată, caz în care penele de curent ar putea deveni o obişnuinţă în special în anotimpul rece. Agenţii imobiliari spun însă că se găsesc clienţi pentru această zonă.

"Sunt mulţi clienţi care aleg să construiască în regie proprie sau cu firme specializate case pe pământ şi ajung la un preţ de 38.000-40.000 de euro, fără teren, pentru o casă formată din parter - living, bucătărie şi baie - şi două-trei dormitoare la etaj, având finisaje medii. Sunt multe firme care construiesc în felul acesta în actuala perioadă, când mâna de lucru este ieftină. În ceea ce priveşte utilităţile, metrul liniar costă cam 150 de lei atât pentru gaz, cât şi pentru curent, atâta timp cât vorbim de o intrastructură de pe domeniul public", spune Ion Neagu, agent imobiliar la firma care vinde terenul în Domneşti.

Negocieri între 15 şi 20%

Infrastructura rutieră din zona Domneşti este de asemenea problematică, în condiţiile în care căile de acces sunt fie prin prelungirea Ghencea, fie prin şoseaua de Centură, ambele drumuri având câte o singură bandă pe sens.

Pe hartă, din Domneşti până la Piaţa Unirii sunt doar 15-16 kilometri, dar la orele dimineţii acest traseu poate dura chiar şi mai mult de o oră.

"Preţurile sunt oricum mult mai mici decât în urmă cu câţiva ani şi se mai negociază cam 15-20% din preţ. Sunt persoane care au loturi mari şi se găsesc în situaţia de a avea nevoie urgentă de bani şi aleg să vândă câteva parcele pentru un preţ scăzut. Pe zona de vest sunt căutate terenuri atât în prelungirea Ghencea şi pe Şoseaua Alexandriei, cât şi în Cornetu, Domneşti sau Ciorogârla, unde s-au făcut progrese importante în dezvoltarea utilită­ţilor", mai spune Neagu.

Sursa: Ziarul Financiar

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.