Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Cel care a transformat Tractorul Brasov in proiect imobiliar cumpara 12 ha de teren in Iasi

Publicat: 05-03-2013
Omul de afaceri Silviu Savin, fost administrator al Flavus Investitii, vehicul care a preluat in 2007 activele Tractorul Brasov, cumpara 12 ha de teren in Iasi de la firma Cefin Real Estate Development, pentru 2,5 milioane euro, loturi pe care urma sa fie dezvoltat un parc de panouri fotovoltaice.
stiri imobiliare
Cefin Real Estate Development (CRED), controlata de grupul italian Cefin, este in insolventa, administratorul judiciar fiind firma BDO Business Restructuring, relateaza Mediafax.

Planul de reorganizare prevede vanzarea celor opt loturi de teren, totalizand 12,1 hectare detinute de CRED in Iasi, langa Era Shopping Centre, in vederea achitarii integrale a masei credale. Terenul a fost achizitionat in 2006 pentru constructia unui parc de panouri fotovoltaice.

"Incepand cu anul 2007, modificarea drastica si rapida a conditiilor de piata, intervenita ca urmare a declinului economic ce a afectat, in special, piata imobiliara, a fost resimtita semnificativ si de catre societate", se arata in planul de reorganizare al firmei.

Firma Fosilina Investitii din Brasov, controlata integral de Silviu Savin, a depus o oferta ferma de achizitie a terenului, pentru care s-a angajat sa plateasca 2,5 milioane de euro, fara TVA, suma care va acoperi integral datoriile CRED. Valabilitatea ofertei se extinde pe parcursul intregii perioade de insolventa, fara a fi conditionata de intrarea firmei in reorganizare sau faliment.

Savin nu a dorit sa comenteze tranzactia, mentionand ca va putea oferi detalii dupa incheierea acesteia.

Suma de 2,5 milioane de euro trebuie platita in maximum 12 luni de la data aprobarii planului de reorganizare al CRED. Achizitia va fi realizata dupa confirmarea planului de reorganizare de catre judecatorul sindic si ulterior finalizarii unei analize-diagnostic, analiza aflata in curs in momentul redactarii acestui plan.

Firma are datorii de 9,4 milioane de lei, cel mai mare creditor fiind Afin Leasing, parte a grupului Cefin.

Cefin nu este la prima insolventa pe piata locala, o alta firma detinuta de grupul italian, respectiv Cefin Real Estate Alpha, fiind in procedura de faliment. Firma detine impreuna cu fondul de investitii american Heitman complexul Cortina Residence din Bucuresti, scos la vanzare cu 5 milioane de euro.

Savin a fost unul dintre reprezentantii fondului britanic de investitii Cheyne, care a platit in 2007 circa 77 milioane de euro pe platforma de 120 de hectare a uzinei Tractorul din Brasov. Impreuna cu Victor Vadaneaux, Savin a cumparat terenul prin intermediul firmei Flavus Investitii, pentru care anuntau un proiect imobiliar de peste un miliard de euro, denumit Coresi. Flavus a vandut insa cea mai mare parte a terenului in 2011 grupului francez Auchan.

Sursa: wall-street.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.