Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Cel mai sigur hotel de cinci stele din lume împotriva unui potop

Publicat: 29-09-2012

stiri imobiliare
Firma rusească, Remistudio a elaborat în colaborare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor design-ul hotelului Arca, o construcţie de cinci stele rezistentă în faţa unui dezastru natural de "proporţiile potopului lui Noah", scrie DailyMail.

Proiectanţii au avut în vedere în principal, protecţia împotriva inundaţiilor cauzate de creşterea nivelului mării.

Hotelul are forma unei carapace şi promite să fie un mediu ecologic pentru clienţi, având camere aerisite dar şi spaţii impresionante de vegetaţie în interiorul său.

Arhitecţii consideră că datorită formei de carapace şi distribuţiei egale a pilonilor, clădirea este rezistentă şi la cutremure.

Hotelul foloseşte panouri solare şi un sistem de filtrare a apei de ploaie ca surse de energie şi de apă.De asemenea, pereţii transparenţi ai hotelului reduc nevoia iluminării artificiale.

"Există două priorităţi din punct de vedere architectural. Prima este siguranţa integrităţii clădirii împotriva calamităţilor iar cea de-a doua, protejarea mediului încojurător, pus în pericol de activităţile oamenilor ", a afirmat Alexander Remizov, din cadrul firmei Remistudio.

"Hotelul Arca este un răspuns la provocările din zilele de astăzi. Toate plantele sunt alese astfel încât să creeze un mediu atractiv dar să fie şi o sursă importantă de oxigen. Prin acoperişul transparent pătrunde suficientă lumină atât pentru plante cât şi pentru colţurile întunecate ", a adăugat el.

Sursa: Ziarul Financiar

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.