Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Cele mai vechi apartamente: Cat costa si cine le cumpara?

Publicat: 13-12-2011
Proprietarii scot la vanzare apartamente aflate in blocuri ce au fost construite in urma cu peste 60 de ani si chiar inainte de anul 1900. Vezi cum arata si cat costa astfel de locuinte, precum si care este portretul cumparatorului interesat de imobile istorice.
Cel mai vechi apartament scos la vanzare in Bucuresti face parte dintr-un bloc construit in anul 1881 si costa 48.000 euro. Apartamentul cu doua camere are o suprafata de 50 mp si este amplasat in zona Universitate, la etajul doi al unui imobil cu trei etaje.

Cel mai vechi apartament scos la vanzare in tara se afla in Brasov si a fost construit in 1888. Apartamentul face parte dintr-un bloc cu doua etaje, are trei camere si este scos la vanzare pentru 170.000 euro.

"Apartamentul propus spre achizitionare are vedere catre Piata Sfatului si necesita multiple imbunatatiri. Locuinta face parte dintr-un imobil ce dispune de plansee de beton, detaliu tehnic nu foarte des intalnit pentru proprietatile din aceasta zona.

Preturile cresc pentru apartamentele construite dupa anii 1930. Spre exemplu, pentru un apartament cu cinci camere, amplasat in Cotroceni, construit in 1940, pretul solicitat este de 220.000 euro. In zona Gara de Nord, un apartament din 1950, cu 3 camere, este scos la vanzare cu 115.000 euro. Locuinta se afla la etajul al doilea al unei vile si dispune si de o boxa si o camera la mansarda, precum si loc de parcare disponibil in fata casei.

"Apartamentele construite inainte de 1950 sau in perioada interbelica sunt amplasate in zone semicentrale si centrale si au un pret semnificativ mai redus, cu 20 – 30% mai mic comparativ cu apartamente din zone similare, dar construite dupa 1977. In plus, acest tip de locuinte au, de regula, un design deosebit comparativ cu locuintele construite in perioada comunista", explica Victor Zaharia, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Sursa: Wall-Street

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.