Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Companiile imobiliare au taiat din banii adusi la firmele detinute in Romania

Publicat: 27-12-2011
Investitorii imobiliari straini au adus in primele noua luni circa 120 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, in scadere de peste trei ori fata de perioada similara a anului trecut, cand infuziile de fonduri au depasit 395 milioane de euro, potrivit datelor ONRC.
Cea mai mare subscriere a fost realizata de realizata la grupul austriac Immofinanz, care a adus, in doua transe, peste 28 de milioane de euro la capitalul firmei care detine imobilul de birouri Baneasa Airport Tower din Bucuresti. Spre comparatie, anul trecut cea mai mare majorare de capital a fost de 122,8 milioane de euro, peste subscrierile totale realizate de investitorii imobiliari in primele noua luni din acest an, informeaza Mediafax.

Alti investitori imobiliari activi pe piata romaneasca in primele noua luni au fost Global Finance, care a investit 7,8 milioane de euro in complexul de birouri Global City Business Park, si compania poloneza Echo Investments, care a adus la capitalul firmei detinute in Brasov, pentru dezvoltarea unui centru comercial, 9,3 milioane de euro.

Investitorii spanioli au fost de asemenea activi, dar au contribuit cu sume destul de reduse la firmele detinute in Romania. Astfel, Grupo Lar a injectat aproape 5 milioane de euro in doua firme, iar Gran Via 1,9 milioane de euro.

Si austriecii de la CA Immo au majorat capitalul firmei Europolis Park Development Gamma (care detine un parc logistic), cu 4,2 milioane de euro, iar fondul DEGI a contribuit cu 3,2 milioane de euro la capitalul firmei care controleaza imobilul de birouri Construdava.

Totodata, compania portugheza Sonae Sierra a investit 1,6 milioane de euro in mall-ul River Plaza din Ramnicu-Valcea, in timp ce capitalul firmei Ana Tower Offices, prin care omul de afaceri George Copos vrea sa construiasca impreuna cu dezvoltatorul GTC o cladire de birouri, a fost majorat cu 2,9 milioane de euro.

Majorari de capital au mai fost realizate la firmele South Pacific Constructii (3,5 milioane de euro), detinuta de investitori australieni, si Confort City Rezidential (4,9 milioane de euro), apartinand fratilor Negoita.

Sursa: Wall-Street.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.