Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Conacele boieresti au sansa de a-si regasi farmecul si bunastarea de odinioara

Publicat: 20-08-2012
"De vina" ar fi cativa investitori entuziasti. Doi craioveni, de exemplu, s-au indragostit de o cladire aproape daramata si cu dragoste si pricepere au scos la lumina din peretii coscoviti o comoara de casa. Alte domenii vechi din Oltenia sau chiar din Covasna pot fi cumparate la preturi de criza, iar cu bani si putina imaginatie pot ajunge chiar de poveste.


La doi pasi de manastirea Frasinei, in comuna Muereasca din Valcea, un conac de 80 de ani asteapta sa fie readus la viata. Cladirea boiereasca are 10 incaperi ce pot fi transformate in camere de oaspeti.

Conacul costa cat un apartament modest in Bucuresti: 48.000 de euro, iar proprietarii, niste englezi care acum au scapatat, sunt dispusi la negocieri. E adevarat ca renovarea ar fi insa de trei ori mai scumpa.

O alta cula olteneasca, in comuna de traditie Maldaresti, tot din Valcea, a fost transformata, ca prin farmec, dintr-o darapanatura intr-o frumusete de pensiune. Initial conacul a costat 250.000 de euro, dar pana sa fie adus la forma actuala, a mai "inghitit" 750.000 de euro.

Pentru cei care vor sa investeasca in asa ceva, satul Bicfalau din Covasna este o comoara: aici exista nu mai putin de 40 de conace vechi de sute de ani, cu gradini imense. Pretul lor, desi a tot crescut in ultimii ani, inca suna avantajos.

Valoarea acestor case ar putea creste de cateva ori, daca UNESCO le va trece pe lista monumentelor protejate, dupa cum au cerut autoritatile locale.

Sursa: Incont.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.