Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

De ce sunt puţine tranzacţiile cu apartamente?

Publicat: 16-02-2012

Oferta existentă în prezent pe piaţa imobiliară din Bucureşti nu corespunde aşteptărilor potenţialilor clienţi, astfel că în timp ce 68% dintre cumpărători sunt interesaţi de locuinţe cu un preţ mai mic de 60.000 de euro, ponderea anunţurilor care se încadrează în această valoare nu depăşeşte 30%, potrivit unei analize a portalului imobiliare. ro.

O explicaţie vine din faptul că, deşi cea mai mare cerere este pentru apartamentele cu două camere (43%), în ceea ce priveşte oferta apartamentele cu trei camere sunt cele mai multe (39% din total), potrivit aceleiaşi surse.

Astfel, din apartamentele aflate acum la vânzare, aproape jumătate (45,3%) au preţuri de peste 80.000 de euro, care pot fi cu greu finanţate în actualele condiţii din piaţa bancară, astfel că se vând greu.

"Atâta timp cât între vânzătorul unei locuinţe şi cumpărător nu există contact vizual, perspectivele lor fiind diametral opuse, primul privind ţintit în sus, iar cel din urmă uitându-se doar în jos, criza de pe segmentul rezidenţial va persista. Există în continuare un decalaj important între cerere şi ofertă pe piaţa rezidenţială, decalaj ce poate fi redus doar prin eforturi susţinute în vederea dezvoltării de mijloace şi instrumente al căror scop este creşterea gradului de transparenţă", comentează Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.

Sursa: zf.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.