Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Insolventele imobiliare au adus 200 mil. euro creditorilor

Publicat: 25-02-2013
Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a distribuit, in ultimii ani, in jur de 200 de milioane de euro catre creditori numai din tranzactii cu proiecte imobiliare.Suma reprezinta creantele recuperate in cadrul procedurilor de insolventa.
stiri imobiliare
”Consideram ca pentru proiectele imobiliare de tip mall sau complexe rezidentiale exista posibilitatea de restructurare si de salvare prin insolventa, daca aceasta este accesata la timp. Principala problema a acestor proiecte imobiliare o reprezinta supra-indatorarea. Ea poate fi remediata rapid, concomitent cu stabilizarea operationala a proiectului, acolo unde este cazul. Solutionarea acestor doua aspecte in paralel si cu asemenea eficienta se poate face numai in cadrul procedurii de insolventa", spune Andreea Anghelof, asociat coordonator al CITR.

In prezent, piata imobiliara din Romania este supra-incarcata de proiecte, iar acesta este unul dintre motivele pentru care business-urile imobiliare ajung sa aiba dificultati financiare, spun oficialii CITR care afirma ca experienta lor arata ca actiunile prompte si eficiente pot evita eliminarea jucatorului din piata si recuperarea unor sume insemnate de creante. Nerezolvarea la timp a acestor probleme duce la deconectarea afacerii de la realitatile pietei si la pagube enorme pentru creditori.

"Nerezolvate, astfel de probleme se amplifica in timp si devine tot mai greu sa fie aliniate ulterior corect la realitatile pietei. Tocmai de aceea este foarte important ca accesarea insolventei sa se intample in mod firesc si natural, fara amanari si ezitari daunatoare. Stim deja din experienta numeroaselor proiecte derulate anterior ca aceasta este cheia succesului pentru business-urile imobiliare in impas si totodata sansa creditorilor de a isi recupera o mare parte din creante”, a declarat Andreea Anghelof.

Din portofoliul CITR fac parte mai multe centre comerciale prin care Tiago Mall si City Mall vandute pentru o suma totala de 47,8 milioane de euro plus TVA..

CITR a gestionat procedurile de insolventa si reorganizare ale unor proiecte imobiliare cum sunt:, Armonia Mall Braila, Bellevue Residence Brasov, Alia Inmobiliaria Bucuresti, Euroholding Timisoara, Tatarasi Arena Iasi, precum si numeroase hoteluri, cum sunt Pantex Brasov, Hanul Piratilor Navodari, Tirol Poiana Brasov, Pro Hotels Bucuresti.

Casa de Insolventa Transilvania este societatea corespondenta a societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Sursa: wall-street.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.