Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

NEPI, fondul sud-african de investitii cauta teren pentru construirea celui mai mare mall din Bucuresti.

Publicat: 22-02-2013

stiri imobiliare
Fondul de investiţii sud-african NEPI a devenit în ultimii ani un jucător important pe segmentul cen­trelor comerciale din România, unde deţine proiecte în Piteşti, Ploieşti, Brăila şi Braşov, dar intenţionează să se extindă şi în Galaţi, pre­cum şi în Capitală, în timp ce în Braşov sud-africanii vor să facă, precum într-un joc de puzzle, din mai multe piese (terenuri, spaţii comer­ciale) un mall integrat.

În Bucureşti sud-africanii vizează două proiecte - atât un parc comercial pe platforma Vulcan, unde realizează ultimele demolări şi aşteaptă ob­ţinerea autorizaţiei de construire, cât şi un mall în nord-vestul oraşului, pentru care negociază achiziţia terenului.

"Suntem în proces de due diligence pentru achiziţia unui teren de mari dimensiuni în nord-vestul Bucureştiului. Vrem să construim un mall acolo, iar pentru a avea un proiect dominant în Bucureşti nu este suficient să construieşti un proiect de 50.000-60.000 de metri pătraţi deoarece sunt pro­iecte mai mari. Trebuie să faci un proiect de 100.000 mp", afirmă Sud-africanul Martin Slabbert, CEO al NEPI, fără a oferi detalii suplimentare.

Dacă terenul pentru mallul din Bucureşti nu a fost încă achiziţionat, NEPI a preluat un lot de 12 ha la Galaţi, unde doreşte să facă în două etape un mall de 50.000 mp lângă un magazin Kaufland.

"Am semnat contractul de achiziţie a terenului din Galaţi şi vom face un centru comercial în două faze: prima de 30.000 de metri pătraţi şi o a doua de 20.000 de metri pătraţi. Prima fază este închiriată aproape complet - avem două hipermarketuri şi nu am decis încă cu cine vom semna un contract - dar în ceea ce priveşte retailerii de îmbrăcăminte problema este rezolvată."

Slabbert spune că pentru proiectul de la Galaţi aşteaptă obţinerea autorizaţiei de construire pentru începerea lucrărilor, pas care nu este întotdeauna uşor de trecut.

"Uneori durează prea mult procesul de autorizare, dar în provincie este mai rapid decât în Bucureşti. Spre exemplu, obţinerea PUZ-ului pentru Vulcan a durat nouă luni, în condiţiile în care vorbim despre un teren industrial într-o zonă în care nu sunt foarte multe variante pentru cumpărături. Cu atât mai mult cu cât România nu atrage în prezent prea multe investiţii străine", afirmă Slabbert, care speră, în ciuda întârzierii, că va reuşi să deschidă în acest an proiectul de pe platforma Vulcan din Rahova.

Sursa: zf.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.