Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Pret record: peste 20.000 euro/mp. Cocor a vandut un spatiu comercial de 196 mp pe Bulevardul Unirii

Publicat: 27-08-2012
Cocor Bucuresti, proprietarul centrului comercial cu acelasi nume, a vandut in luna august un spatiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii, cu aproape 3,98 milioane de euro, respectiv 20.348 euro/mp. Este pret record pentru piata romaneasca de retail.
stiri imobiliare


Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie, care prevede restructurarea firmei. Compania trebuie sa lichideze o parte din obligatiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului in valoare de 18 milioane de euro luat in 2008 pentru modernizarea centrului comercial.

Pe lista proprietatilor scoase la vanzare se afla si centrul comercial Cocor, pentru care actionarii au stabilit un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatate.

"Negocierile au durat aproximativ 2 luni, iar intregul proces de intermediere a fost realizat de departamentul comercial intern al Cocor. Spatiul comercial care a facut obiectul acestei vanzari se situeaza intr-o zona cu mare vad comercial si are in continuare un potential mare de crestere", a declarat, intr-un comunicat, Mirela Mihailescu, director comercial Cocor, cea care a condus procesul de intermediere.

Reprezentantii Cocor nu au comunicat numele cumparatorului, amplasamentul spatiului respectiv sau destinatia actuala a acestuia.

"Exista negocieri in curs si pentru celelalte spatii comerciale aflate pe lista aprobata de actionari. Ne mentinem angajamentul de a vinde o parte din acestea pentru a continua procesul de reorganizare al centrului comercial Cocor, proces care include restructrarea mix-ului de chiriasi si dezvoltarea unei zone de entertainment", a declarat Daniel Stoica, unul dintre actionarii companiei.

Cocor Bucuresti a inregistrat in primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, in crestere de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecu.

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Besliu, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Sursa: Incont.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.