Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Topul celor mai scumpe 10 orase din lume

Publicat: 15-09-2011
In ciuda faptului ca existenta monedei euro este pusa sub semnul intrebarii din ce in ce mai des in ultima perioada iar francul elvetian a atins recent un nivel record, in Europa se afla in continuare cele mai scumpe orase din lume
10. Singapore
Singapore ocupa pozitia a zecea in topul celor mai scumpe orase din lume, respectiv locul trei in randul oraselor asiatice.

In centrul orasului costurile variaza de la 550 de dolari pana la 700 de dolari. In schimb, chiria pentru un apartament de trei camere poate atinge si valoarea de 4.000 de dolari, iar pentru o casa cu patru dormitoare si piscina aceasta poate ajunge si la 25.000 de dolari.

Costurile lunare pentru alimente: in jur de 100 de euro. In medie, un locuitor din Singapore cheltuie intre 10 si 15 dolari pe zi pentru hrana.

9. Toronto, Canada
O familie de patru persoane care locuieste in Toronto cheltuie in medie pe saptamana 136 de dolari pentru alimente.

Costurile pentru inchirierea unei garsoniere se ridica la 850 de dolari pe luna.

8. Helsinki, Finlanda
Helsinki genereaza aproximativ o treime din PIB al Finlandei. In plus, PIB per capita este de 1,5 ori mai mare decat media nationala, ceea ce face din Helsinki una dintre cele mai prospere capitale din Europa.

Costurile lunare pentru inchirierea unui apartament se incadreaza intre 500 si 2.000 de euro, in timp ce cheltuielile cu alimentele se ridica la 300 de euro pe luna, pentru doua persoane.

7. Sydney, Australia
Australia are unul dintre cele mai inalte standarde de viata din lume. Cinci dintre cele mai importante orase din Australia s-au incadrat intr-un top mondial al celor mai potrivite orase pentru a locui.

Chiria saptamanala pentru un apartament in Sydney este cuprinsa intre 100 si 500 de dolari. Daca intentionezi sa achizitionezi o casa valoarea acesteia urca pana la 500.000 de dolari.

Pentru cumparaturile saptamanale in supermarketuri bugetul se ridica la 250 de dolari, in timp ce o masa la un restaurant poate costa 60 de dolari de persoana.

6. Tokyo, Japonia
In Tokyo chiria medie lunara pentru un apartament poate ajunge la 1.000 de euro, in timp ce bugetul pentru alimente se incadreaza intre 400 si 550 de euro. In schimb, pentru a locui in Tokyo cu familia este destul de scump. Astfel, cea mai mica taxa de scolarizare este de 540 de euro pentru un singur copil.

5. Stockholm, Suedia
Chiria unui apartament in Stockholm poate varia intre 750 si 1.600 de euro, in timp ce pe mancare bugetul se ridica la 430 de euro pe luna. Cheltuielile totale pentru doua persoane pot ajunge la 1.600 de euro pe luna.

Pentru o cina la un restaurant poti plati aproximativ 30 de euro de persoana.

4. Copenhaga, Danemarca
Revista Forbes a plasat Copenhaga in randul celor mai bune orase in care sa locuiesti in Europa, notand numarul ridicat de restaurante cu stele Michelin si serviciile medicale de calitate.

Chiria pentru un apartament in centrul orasului se incadreaza intre 920 si 1.700 de euro, in timp ce pentru a achizitiona un apartament pretul pentru un metru patrat poate ajunge la 4.300 de euro.

Cina pentru doua persoane intr-un restaurant costa de regula 79 de euro.

3. Geneva, Elvetia
Elvetia este una dintre cele mai scumpe tari din Europa, dupa Norvegia, Danemarca si Finlanda. Mare parte din bugetul unei familii este directionat catre asigurari (aproximativ 23%), chirie si energie (17%) si taxe (13%).

Chiria pentru un apartament in centrul orasului este cuprinsa intre 1.200 de euro si 2.700 de euro, in timp ce pentru a achizitiona o locuinta (un apartament in centrul Genevei) poti plati pana la 9.000 de euro pe mp.

O cina la un restaurant costa aproximativ 80 de euro, pentru doua persoane.

2. Zurich, Elvetia
Pentru a locui in Zurich poti plati chiar si 7.400 de euro pe mp in cazul in care intentionezi sa achizitionezi un apartament in centrul orasului. In schimb, chiria pentru un apartament de trei camere in aceeasi zona se ridica la 2.400 de euro pe luna.

1. Oslo, Norvegia
Oslo este un important centru maritim si gazduieste aproximativ 1980 de companii si 8.500 de angajati activi in acest sector. Este cel mai scump oras din lume.

Chiria pentru un apartament fara imbunatatiri este cuprinsa intre 800 si 1.500 de euro. Pentru a servi cina in oras ai nevoie de cel putin 20 de euro de persoana.

In ciuda costului ridicat, transportul public ramane cea mai folosit mijloc de transport, pretul unui abonament lunar fiind de aproximativ 70 de euro.

Sursa: Wall Street

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.