Abonare RSS
Imobiliare Contul meu  |   Inregistreaza-te

Portalul tau de promovari imobiliare

Tu publici anunturile, noi le promovam

Mallul in care retailerii vand de 200 mil. euro pe an mai are de platit 220 mil. euro din credit. Scadenta in 9 luni

Publicat: 26-08-2013
AFI Europe negociaza cu mai multe banci refinantarea creditului de 234 milioane de euro obtinut in 2007 de la Hypo Real Estate Bank pentru construirea centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, imprumut scadent in luna mai 2014 si din care mai are de platit 220 de milioane de euro.
stiri imobiliare
"Creditul obtinut pentru finantarea dezvoltarii AFI Palace Cotroceni, din care mai sunt de rambursat 219,386 milioane de euro, a fost reclasificat in datorie pe termen scurt, avand in vedere ca acesta ajunge la maturitate pe 25 mai 2014. Compania negociaza cu anumite banci refinantarea integrala a creditului cu un nou imprumut, care sa fie rambursat intr-o perioada mai lunga de timp", se arata intr-un raport al dezvoltatorului centrului comercial.
Reprezentantii dezvoltatorului se asteapta sa finalizeze negocierile si sa incheie contractul de refinantare inainte ca imprumutul sa ajunga la maturitate.
Centrul comercial este amplasat la intersectia Bulevardului Timisoara cu Bulevardul Vasile Milea si a fost inaugurat la finele anului 2009, in urma unei investitii de 300 de milioane de euro.

Vanzarile retailerilor prezenti in mallul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti au continuat sa creasca si in prima jumatate a acestui an, ajungand la 95,5 milioane de euro. In prima jumatate a acestui an vanzarile celor peste 200 de chiriasi din mall au crescut cu circa 4,2%, in conditiile in care numarul de vizitatori a ramas stabil.
AFI Palace Cotroceni, cel mai important activ din portofoliul companiei controlate de omul de afaceri israelien Lev Leviev, are o suprafata inchiriabila de circa 79.000 metri patrati.
Centrul comercial genereaza anual peste 20 de milioane de euro venituri din chirii.
Compania israeliana, care a dezvoltat si o prima cladire de birouri langa mall, lucreaza in prezent la alte doua imobile cu aceeasi functiune, care ar trebui date in folosinta anul viitor.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti a inregistrat in 2012 o crestere de 14% in lei (9% in euro) a cifrei de afaceri anuale a chiriasilor (din vanzari), veniturile anuale cumulate fiind de 196 de milioane de euro.
In primele 6 luni din 2013 vanzarile retailerilor au fost de 95,5 mil. euro.
Venitul net al AFI Europe Romania din operatiunile mall-ului AFI Palace Cotroceni a crescut in 2012 cu 9,4%, comparativ cu 2011, ajungand la un total de 26,9 milioane de euro, fata de 24,6 milioane de euro in 2011.

In prima jumatate a anului, venitul net al centrului comercial s-a ridicat la 14,1 milioane de euro, cu 7,6% mai mare fata de primul semestru din 2012.
Al doilea mall al AFI Europe din Romania va fi deschis pe 3 octombrie la Ploiesti, gradul de ocupare al proiectului fiind in prezent de 90%. Cele trei proiecte in lucru ale companiei israeliene implica investitii cumulate de circa 100 de milioane de euro, AFI Europe fiind in prezent unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piata.
AFI Europe dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.

Sursa: wall-street.ro

Imobiliare

ANUNT GRATUIT

Daca esti proprietar poti publica un anunt GRATUIT valabil 60 zile.
Patiseria FULGI DE NEA - Oradea
Imobiliare
Copyright © 2011-2015 • imobilum.ro • Toate drepturile rezervate.